Leírás

Ez a kávé a kenyai Nyugat-régióban, a Mount Elgon lejtőin, Trans Nzoia megyében termett.
A térségben régóta elterjedt az állattenyésztés, a szarvasmarha-tenyésztés és a kukoricatermesztés. Azonban egyre több helyi lakos – különösen a fiatalabb generáció – kezdett el mostanában kávét termeszteni. Ezt elősegítik a vulkanikus talajok, valamint az enyhe éghajlat, amelyben a hőmérséklet legfeljebb 28 °C, és egész évben elegendő csapadék hullik.A térségben termesztett kávé közepes savasságú, közepes testű, és élénk, virágos aromákat hordoz. A termést évente kétszer szüretelik: márciustól júliusig, illetve októbertől január elejéig.

A Wanrich Coffee egy családi vállalkozás, amelyet 2015-ben alapítottak.A kezdeti években Jane Kamau férjének családi ültetvényén a kávéfák nem teremtek jól. Azonban egy helyi mezőgazdasági kiállításon Jane találkozott a Coffee Research Institute (Kávékutató Intézet) képviselőivel, és az ő támogatásukkal kezdte el a farm fejlesztését.
Jane segítséget kapott az intézettől a leghatékonyabb kávéfajták kiválasztásához, megtanulta a faápolási naptár követését, és elmélyült a kávépiac működésében is. Később elvégzett egy kávéexport-tanfolyamot, és hat év alatt 50-szeresére növelte a farm terméshozamát!
Jelenleg Jane a NORT igazgatótanácsának tagja, amely egy női csoport, és céljuk egy központi feldolgozóállomás létrehozása a térség kistermelői számára.