Leírás

Dembi Etiópia Sidama régiójában található. Körülbelül 1200 gazdálkodó járul hozzá folyamatosan ezekhez a tételekhez. A kávécseresznyéket a legérettebb időben kézzel szüretelik, és frissen szállítják feldolgozásra. A természetes feldolgozáshoz a cseresznyéket lebegtetik, hogy eltávolítsák a rossz termést, majd körülbelül 18 napig, vagy amíg el nem éri a 11,2%-os nedvességtartalmat, árnyékban szárítják. A szárított cseresznyét ezután 4 hétig pihentetik, mielőtt hámozzák és exportra készítik elő.

A természetes kávészemeket jellemzően a szüret napján szállítják, majd először érettségi és minőségi válogatással tisztítják őket, mielőtt leöblítik a szennyeződésektől. Ezután emelt szárítóágyakra vagy asztalokra helyezik őket, ahol a szárítás során folyamatosan forgatják őket. A szárítás átlagosan 8-25 napig tarthat, az időjárástól függően.