Leírás

Ízjegyek: Őszibarack, Licsi, Florális
Ország: Rwanda
Régió: Western Province, Nyamasheke
Variáns: Red Bourbon
Feldolgozási mód: Anaerobic
Tengerszint feletti magassága: 1850-2200 masl


A Cyato feldolgozó állomás körülbelül 1850 méter magasan a Nyamasheke körzetben, Ruanda nyugati részén található. A helyi gazdák saját ültetvényekkel rendelkeznek a Nyungwe-erdő környékén, amely a tápanyagban gazdag és homokos talaj miatt kedvező a kávé termesztéshez. A régió otthont ad a Kivu-tónak is, amely hűvös és nedves klímát biztosít, a kávé ilyen hűvös körülmények között történő szárítása az egyik döntő tényező a jó minőség eléréséhez.
A Cyato 2019 óta a Tropic Coffee Company tulajdona, a kávécseresznyét az Abadatezuka szövetkezettől szerzik be, amelynek 256 tagja (50%-a nő) több mint 110 ha-on termeszt kávét. Jól szervezett csoportjaik vannak, akik alapos oktatást kapnak a jobb gazdálkodásról, nem használnak szintetikus műtrágyát vagy növényvédő szert, hogy megóvják a természetes élőflórát.
Minden kávét szelektíven, kézzel válogatnak, mielőtt a feldolgozó állomásra szállítanák, ahol megmossák és szétválogatják. Ezt követően a babot oxigén nélkül tartályokba helyezik az anaerob feldolgozás részeként. Ez a szakasz 24-72 óráig tart, ezután a kávécseresznyét vékony rétegekben rakják ki, és az időjárástól függően körülbelül 15-21 napig magaságyakon szárítják. Ezalatt az egyenletes száradás érdekében a nap folyamán folyamatosan forgatják őket.


Filter receptünk:

Eszköz: V60
Víz: Third Wave Water Classis Profile

Kávé: 15g – közepes/finom őrlemény
Víz: 250g
Hőfok: 97°C

0:00-0:30 – Első felöntés 50g-is, majd Blooming
0:30-1:00 – Körkörös mozdulattal 250g-ig felöntés
1:20 – Kétszer megkeverjük
3:30 – Vége

 

Privacy Preference Center