Leírás
Ízjegyek: Grapefruit, Szilva, Karamell
Ország: Peru
Régió: Cajamarca, Jaen Province
Variáns: Catuai
Feldolgozási mód: Natural
Tengerszint feletti magassága: 1700-1800 masl
Ez a kávé az El Cedro farmról származik, amely San Antonio faluban található, Jaen tartományban, Cajamarca államban, amely Peru északi részének harmadik legnagyobb kávé termesztő régiója. A terület teljes egészében az Andok hegyvonulatából áll. A magas tengerszint feletti magasság, a 24 °C átlaghőmérséklet, a buja dzsungel és a termékeny talaj ideális kávétermesztési feltételeket teremtenek. Az El Cedro tulajdonosa a második generációs – Orlando Pedraza Ramirez. A gazdaság területe 2 hektár, többnyire Catimor és Catuai variánsokkal. Orlando maga vezeti a gazdaságot családja segítségével, de a főszezonban pedig alkalmi munkásokat vesz fel betakarításra.
Peru meglehetősen párás klímája miatt a legtöbb farmer a mosott feldolgozási módszert preferálja. De Orlando, felismerve, hogy képes a változatosságra, és a magasabb pontszámot elérése miatt, 2019-ben kezdett el foglalkozni a natúr feldolgozással. Először a teraszon szárította meg a kávét, de később emelt afrikai ágyakat telepített, hogy jobban szabályozza a szárítási folyamatot.
Filter receptünk:
Eszköz: V60
Víz: Third Wave Water Classis Profile
Kávé: 15g – közepes/finom őrlemény
Víz: 250g
Hőfok: 97°C
0:00-0:30 – Első felöntés 50g-is, majd Blooming
0:30-1:00 – Körkörös mozdulattal 250g-ig felöntés
1:20 – Kétszer megkeverjük
3:30 – Vége