Leírás
Ízjegyek: Aszalt Gyümölcsök, Citrusok, Cseresznye
Ország: Peru
Régió: Cajamarca
Variáns: Caturra, Bourbon, Catuai, Catimor
Feldolgozási mód: Washed
Tengerszint feletti magassága: 1850-2000 masl
Ország: Peru
Régió: Cajamarca
Variáns: Caturra, Bourbon, Catuai, Catimor
Feldolgozási mód: Washed
Tengerszint feletti magassága: 1850-2000 masl
Ez a kávé Jaen tartomány különböző farmjairól származik, Cajamarcából – Peru északi részének harmadik legnagyobb kávétermelő régiója. Cajamarca egy trópusi felföld Peruban, nagyon termékeny talajjal, az Andok-hegység magaslatán. Mindezek a tényezők hozzájárulnak ahhoz, hogy a térségben a specialty kávétermelésben rejlő lehetőségek növekedjenek. A kistermelők 2-3 hektáron gazdálkodnak, ezek közül sokan ökológiai gazdálkodást folytatnak. A környék gazdálkodóinak többsége önállóan dolgozik, de a közelmúltban a szövetkezetek számának növekedése hatékonyan javította a környéken előállított kávék minőségét.
A régió teljes egészében az Andok hegyvonulatából áll. A magas tengerszint feletti magasság, a buja dzsungel és a termékeny talaj ideális kávétermesztési feltételeket biztosít.
Szüret után a kávécseresznyét a Chacra Coffee Company állomásán átmossák és feldolgozzák. Ez egy új feldolgozó állomás, amely 2023 nyarán kezdte meg tevékenységét, és a kávé betakarítás utáni feldolgozására szakosodott.
A régió teljes egészében az Andok hegyvonulatából áll. A magas tengerszint feletti magasság, a buja dzsungel és a termékeny talaj ideális kávétermesztési feltételeket biztosít.
Szüret után a kávécseresznyét a Chacra Coffee Company állomásán átmossák és feldolgozzák. Ez egy új feldolgozó állomás, amely 2023 nyarán kezdte meg tevékenységét, és a kávé betakarítás utáni feldolgozására szakosodott.
Espresso receptünk:
Dose: 19g
Yield: 40g
Idő: 26-28sec
Hőfok: 95°C