Leírás
Ízjegyek: Tejkaramella, Grapefruit, Kakaó
Ország: Papua New Guinea
Régió: Wahgi Valley
Variáns: Arusha, Bourbon, Typica
Feldolgozási mód: Washed
Tengerszint feletti magassága: 1400-1900 masl
A Kunjin a Cafe Imports védjegye, amelyet a Pápua Új-Guinea nyugati felvidéki kistermelőitől származó kávék leírására használnak. A farmerek átlagosan 1,5 hektár földterülettel rendelkeznek, és hektáronként maximum 2500 kávéfa található. A globális kávéiparban Pápua Új-Guinea teljesen egyedülálló mind a kávé szüretelésének, mind az országból történő exportálásnak a módjában. Noha vannak nagyobb birtokok és ültetvények, a kávétermelés nagy része kistermelőktől származik, mindegyikük körülbelül 1-2 hektárnyi földterülettel rendelkezik, ahol kis mennyiségben termesztenek.
Pápua Új-Guineában a kávék nagy részét mosott eljárással dolgozzák fel, és elmondható, hogy az átlagos gazdaság nagyon kicsi mérete miatt magán- vagy szövetkezeti tulajdonban lévő mosóállomásokon történik. A cseresznyéket jellemzően a szüret napján hántolják, majd 24–48 órán keresztül erjesztik, mielőtt átmossák. A szárítást általában ponyvákon vagy emelt ágyakon végzik.
Espresso receptünk:
Dose: 18g
Yield: 36g
Idő: 26-28sec
Hőfok: 95°C