Leírás

Ízjegyek: Mandula, Étcsokoládé, Érett Cseresznye
Ország: Papua New Guinea
Régió: Chimbu, Chuave
Variáns: Arusha, Bourbon
Feldolgozási mód: Washed
Tengerszint feletti magassága: 1600-1800masl


A KetoTapasi Progress Association 2008-ban alakult Pápua Új-Guinea keleti részén, a Chuave körzetben, 18 helyi közösségből és faluból származó kistermelők kávétermesztőinek egyesületeként, amelynek jelenleg 375 tagja van.
A kistermelők jellemzően “kertszerűbb” parcellákon termesztenek amelyeknek nincs nevük, és nincs hivatalos elhatárolásuk, amely megjelölné, hol végződik az egyik szomszéd földje és hol kezdődik a másiké. Általában a közösség tagjai végzik a gyümölcshús eltávolítását és a fermentálást is, majd ezután a közeli Goroko feldolgozó állomáson történik a szárítás.
Kiváló alap egy tökéletes tejes italhoz, de kellemes édesség és közepes savasság jellemzi espresso formájában.


Espresso receptünk:

Dose: 18g
Yield: 38g
Idő: 27sec
Hőfok: 93°C

Privacy Preference Center