Leírás
Nyeri az ország legmagasabb hegyének, a Kenya-hegynek (5199 m) nyugati lejtőjén terül el. A kedvező tengerszint feletti magasság (1280-1970 méter), a termékeny vörös vulkáni talaj és a trópusi éghajlat miatt a nyeri régióból érkező kávékat nagy becsben tartják ezért az egész régiót „A kávé pezsgő régiójának…” emlegetik. Ennek ellenére a 21. században több éven keresztül a Nyeri kávéipar gazdasági okokból stagnálást élt át.
A kenyai nedves malmok centralizációja lehetővé teszi a szabványok bevezetését és a minőség-ellenőrzést, ami segít abban, hogy az innen érkező kávék még különlegesebbek legyenek. Ennek a megközelítésnek van egy hátulütője is, az az, hogy nehéz az egyes gazdaságokból származó kávét beszerezni – viszont nagyobb átláthatóságot tesz lehetővé, és az alapoktól kezdve lehetővé teszi a minőség-ellenőrzés kialakítását.
A 2000-es évek eleje óta a Thiriku szövetkezet kávéi évről évre kiemelkedő minőséget mutatnak, rendszeresen felülmúlva az összes többi kenyai szövetkezetet. A Thiriku egyike a Közép-Kenya területén található szövetkezeteknek, amely több mint kétezer egyéni gazdálkodót szolgál ki. Thigingi város közelében található nedves malma az ország egyik legmagasabban fekvő feldolgozó állomása, minőségi előnyt jelent a viszonylag hűvösebb nappali hőmérsékletnek köszönhetően.