Leírás

Ízjegyek: Sárgabarack, Szilva, Vörösbor
Ország: Honduras
Régió: Copan
Variáns: Lempira, Red Catuai
Feldolgozási mód: Natural Anaerobic 72H
Tengerszint feletti magassága: 1200 masl


Osman Rene Romero apjától, Arturo Romerotól örökölte a San Isidro farmot. Miután megszerezte az erdészmérnöki végzettséget, elkezdte kutatni a helyi zöld kávé termelésben rejlő lehetőségeket. A pozitív eredmények után Osman úgy döntött, hogy folytatja apja vállalkozását, és elkezd komolyan foglalkozni a specialty kávétermesztéssel. Az egy családi hagyományról elnevezett San Isidor farm területe 10 hektár, és a Copán régióban található Celaque Nemzeti Park részén.
A vállalat termelését és adminisztrációját irányító Osman az Aruco Coop egyik fontos tagja. Az első gazdák egyike volt Arucóban, aki elkezdett micro lotokkal és új feldolgozási módszereket próbálkozni, elterjesztve a minőségjavítás gondolatát a szövetkezetben.
Minden kávét gondosan, kézzel válogatnak, mielőtt a gyűjtőközpontba szállítják. Ezután a cseresznyéket 72 órára tartályokba helyezik úgy, hogy az összes levegőt teljesen kiszivattyúzzuk. Ezt követően a kávét addig szárítják, amíg a gyümölcs héja markáns sötét színt nem kap, és a mag teljesen elválik a szárított péptől.
Az utolsó szakasz – a babot a száraz malomba küldik, hogy eltávolítsák a fennmaradó gyümölcshús réteget. A végterméket 69 kg-os, GrainPro védelemmel ellátott jutazsákokba csomagolják és előkészítik az exportra.


Filter receptünk:

Eszköz: V60
Víz: Third Wave Water Classis Profile

Kávé: 15g – közepes/finom őrlemény
Víz: 250g
Hőfok: 97°C

0:00-0:30 – Első felöntés 50g-is, majd Blooming
0:30-1:00 – Körkörös mozdulattal 250g-ig felöntés
1:20 – Kétszer megkeverjük
3:30 – Vége

 

Privacy Preference Center