Leírás

Ízjegyek: Alma, Kajszibarack, Karamel
Ország: Honduras
Régió: Montecillos, Concepción De Soluteca
Variáns: Red Catuai, Pacas
Feldolgozási mód: Honey
Tengerszint feletti magassága: 1400-1650 masl


Az 1981-ben alapított El Jardín, jelenleg a negyedik generációhoz tartozó Mario Samuel Mejia Rodriguez vezeti, aki édesapjától vette át, a mára már magas minőségű kávék termesztésével is foglalkozó farmot. La Paz körzetben 1400-1650m tengerszint feletti magasságban található, Honduras délnyugati részén, a Montecillos rezervátum közelében. Az agyagos talaj és mérsékelt éghajlata jellemzi, ami miatt a kávénövények kevesebb nappali fényt kapnak, ezért a terméshozam alacsonyabb, de a minőség sokkal magasabb.
A gazdaságban igyekeznek a környezettel harmóniában dolgozni, szerves anyagokat és környezetbarát műtrágyákat alkalmazva. Például a kávéfeldolgozásból származó melléktermékeket trágyaként használják. Mario Samuel a kávé minőségét rendszeres kóstolásokkal ellenőrzi, amelyeket minden egyes szárított tételnél elvégez.
A szüret után a cseresznyéket megtisztítják a külső héjától, majd ezután egy depupler gép segítségével a gyümölcshús egy részét leválasztják a babról. Következő lépésként 15-30 napig a zöldbabot emelt ágyakon szárítják, hogy elérjék a 12%-os nedvességtartalmat.


Espresso receptünk:
Dose: 18g
Yield: 40g
Idő: 28-30sec
Hőfok: 94°C

Privacy Preference Center