Leírás

Ízjegyek: Szőlő, Aszalt Gyümölcsök, Csokoládé
Ország: Ethiopia
Régió: Aricha, Yirgacheffe
Variáns: Kurume
Feldolgozási mód: Natúr
Tengerszint feletti magassága: 1950-2150masl


A Testi Adorsi mosóállomást 2000-ben építették, és a környék mintegy 500 kistermelőjét szolgálja ki. A “Kurume” az etióp Heirloom fajta egy alváltozata, amely a Yirgacheffe régióban nészerű. A zöldkávé mérete kisebb, mint a többi Typica/Heirloom fajtánál, de átlagon felüli édességgel és aromával rendelkezik. Egy igazán kifinomult natúr kávéra számíthatunk, amely ízjegyeiben szőlőre és édes aszalt gyümölcsökre emlékeztet, kellemes florális fekete teás aromavilággal.


Filter receptünk:

Eszköz: V60
Víz: Third Wave Water Classis Profile

Kávé: 15g – közepes/finom őrlemény
Víz: 250g
Hőfok: 93°C

0:00-0:30 – Első felöntés 50g-is, majd Blooming
0:30-1:00 – Körkörös mozdulattal 250g-ig felöntés
1:20 – Kétszer megkeverjük
3:30 – Vége

 

Privacy Preference Center