Leírás

Mauricio Escalon egy kávétermelő családban született, akik az 1800-as évek második felében indították útnak kávétörténetüket. Az 1870-es években dédnagyapja, Pedro Jose Escalon egy ültetvényt kezdett Santa Ana-ban, később megalapította az El Molino-t (nedvesmalom) – az első olyan ipari üzemet, amely Salvadorban kávét dolgozott fel. A 20. század végére a kávéárválság miatt nehéz időszakot élt át a családi vállalkozás. Azonban Mauricio bevonásával megkapta a második esélyt. A Cafescalt 2003-ban hozták létre azzal a stratégiával, hogy bekerüljön a specialty kávék világába. A cég nevének jelentése „Cafes Escalon Calderon”, ahol Calderon Mauritius anyjának vezetékneve.
A La Esperanza farm La Montana településén található. Ez az egyik legszebb terület El Salvador nyugati határvonalán, mivel részben körülveszi az ország leggazdagabb trópusi esőerdeje. Az 1950-es években alapított ültetvény 86,66 hektáron, kávé és narancs termesztésre szolgál. A La Esperanza-t eredetileg bourbonnal ültették be, amelynek még mindig nyolcvan százaléka megtalálható. A másik húsz százalékot olyan variánsok fedik le, mint a Pacamara, a Catimor, a Catuai és a Pacas.
Minden kávét gondosan, kézzel szüretelnek, mielőtt a feldolgozó állomásra szállítják. Ezután a cseresznyét tartályokba helyezik, és a bent ragadt levegőt teljesen kiszivattyúzzuk. Ez a folyamat 72 órát vesz igénybe. Ezt követően a kávét addig szárítják, amíg a cseresznye héja markáns sötét színt nem kap, és a bab teljesen elválik a szárított péptől. Az szárítás addig tart, amíg a kávébabok nedvességtartalma el nem éri a 12%-ot. Szárítás után a kávét zacskókba gyűjtik, az utolsó szakaszban a babot a hullerhoz küldik, hogy eltávolítsák az összes extra réteget.

Privacy Preference Center