Leírás

Ízjegyek: Alma, Szőlő, Egres
Ország: Colombia
Régió: Antioquia
Variáns: Colombia, Castillo
Feldolgozási mód: Washed
Tengerszint feletti magassága: 1800-2100 masl


Ez a tétel az Andok központi és nyugati lejtőin található Antioquia régióból származik. Az ország kávéültetvényeinek nagyságát tekintve az első helyen áll. Innen kezdődött a kávétermesztés Kolumbiában, és itt alakult meg a Kolumbiai Kávétermelők Országos Szövetsége. Az év során 2 száraz és csapadékos évszak miatt a helyi gazdák kétszer is szüretelnek. A fő termés októbertől decemberig, a második pedig májustól júniusig. A régióban egész évben enyhe hőmérséklet-ingadozások figyelhetők meg 23-26 °C között, és termékeny vulkáni talaj található.
Ez a Regional Select 83%-ban Castillo és 17%-ban Colombia fajtákból áll, amelyeket főként kis ültetvényeken termesztenek (maximum 5 hektárig).
Minden farmon hasonlóak a talaj- és éghajlati viszonyok, valamint a kávékezelési protokollok, így ez a kávénkat nagyon egyedivé teszi az olyan tulajdonságokat illetően, mint a csésze egyensúlya és édessége. Caramanta egy kisváros, melyet dombos és párás hegyek vesznek körül, amelyek 2000 méteres tengerszint feletti magasságba nyúlnak.


Espresso receptünk:
Dose: 18g
Yield: 42g
Idő: 26-28sec
Hőfok: 95°C

Privacy Preference Center