Leírás

Ízjegyek: Erdei gyümölcsök, Toffee, Citrusok
Ország: El Salvador
Régió: Metapán
Variáns: Pacas
Feldolgozási mód: Honey
Tengerszint feletti magassága: 1620masl


Roberto Dubón a Finca Mamá Delia farm tulajdonosa és üzemeltetője. A Metapán régióban található farm egy 7 hektáros terület, amelyből 3 hektárt mintegy 2700 kávéfával ültetnek be. A Finca Mamá Delia  a Pacas variánsokat a betakarítás után egy Honey feldolgozáson viszi keresztül. A cseresznyét ugyanazon a napon szedik és a gyümölcshús egy részét azonnal eltávolítják, mielőtt 24-26 órán át szárazon fermentálják. Ezután többször átmossák őket, és 17-25 napig hagyják teljesen megszáradni a magasított ágyakon.

Ízjegyeiben leginkább érett bogyós gyümölcsök, kellemes citrusos savasság és toffee karamellás ízek jelennek meg.


Filter receptünk:

Eszköz: V60
Víz: Third Wave Water Classis Profile

Kávé: 17g – közepes/finom őrlemény
Víz: 250g
Hőfok: 94°C

0:00-0:30 – Első felöntés 50g-is, majd Blooming
0:30-1:00 – Körkörös mozdulattal 250g-ig felöntés
1:20 – Kétszer megkeverjük
3:00 – Vége

Privacy Preference Center