Leírás

Ízjegyek: Mogyoró, Kesudió, Alma
Ország: Brazil
Régió: Minas Gerais
Variáns: Yellow Bourbon, Yellow Catuai, Arara
Feldolgozási mód: Natural
Tengerszint feletti magassága: 860 masl


Finca Capoeira a régió déli részén, Areado községben, a Rio do Peixe és a Muzambo folyók között található. Területe 110 hektár, így a gazdaság a világ egyik legnagyobb specialty kávétermelő országai közé tartozik. Finca Capoeira tulajdonosai Marisa és Gabriel. A házaspár 2011-ben vette át a farmot Marisa édesapjától, és egy évvel később Marisa felmondott korábbi munkahelyén, és teljesen a kávétermesztésnek szentelte idejét. Az ültetvényeken többnyire Catuaí, Mundo Novo, Bourbon és Rubi variánsokat termesztenek. A Finca Capoeira minden kávéja rendelkezik az UTZ, a Certifica Minas Cafe és a BSCA programok tanúsításával.
A gazdák a helyi közösség társadalmi életében is nagymértékben részt vesznek. Marisa több alkalommal is elnyerte a Sebrae-MG Business Woman Award-ot, és farmján gyakran szervez különböző találkozókat a helyi női producereknek.
A 80%-ban gépesített betakarítás után a kávét szakaszosan szárítják, melynek célja a 14%-os nedvességtartalom elérése. Brazíliában ezt a módszert unwashed feldolgozásnak is ismerik. A pihentetés több szakaszban történik mindaddig, amíg el nem érik a végső 11,5%-os nedvességtartalmat. Szárítás után a bogyókat zacskóba gyűjtik, hogy nedvességet cseréljenek, ezzel biztosítva az egyedi ízprofilt. Az utolsó szakaszban – a babot elküldik a hullerhoz, hogy eltávolítsák a megszáradt gyümölcshús réteget.


Espresso receptünk:

Dose: 18g
Yield: 36g
Idő: 26-28sec
Hőfok: 95°C

Privacy Preference Center